1:a september

Godmorgon alla fina och glada (och mindre glada) här inne!

Nu har det gått ett tag sedan jag skrev här och mycket har hänt samtidigt som det inte hänt något alls. Första två veckorna på jobbet var en kamp. Att få ihop livet med nytt jobb, ny förskola för pojkarna och skolstart för Selin samtidigt som jag ansvarar för lämning och hämtning (för det mesta) tog på min kropp rejält. Förra veckan låg jag tre dagar på raken helt däckad på soffan grät av smärta i kroppen.

MenIdag känner jag att jag kommit in i det lite mer och känner inte spänning och värk i kroppen, men är helt slut! Jag har verkligen glömt hur det är att vara ny på jobbet.

Att få ihop rutiner som nattning i tid, dusch, aktiviteter, mat och allt däremellan är tufft. Tycker det är svårare denna tid än någonsin samtidigt som de är den roligaste tiden någon med barnen allahummbarik. Att lyssna på deras historier, höra deras språk utvecklas, och när de delar med sig av sin skol/förskolevardag – känner mig ofantligt tacksam!

För att underlätta vår vardag försöker vi hjälpas åt så mycket vi kan. Vi delar på oss där den ena får vara med barnen och den andra får tex laga maten. Sedan försöker vi samla tvätten och tvätta 1-2 gånger i veckan max så det inte blir ett evigt tvättande (lätt hänt när man har maskiner hemma). Jag ställer också fram barnens kläder kvällen innan, packar Selins fruktmatlåda och ställer fram alla ytterkläder på bänken. Det värsta jag vet är morgonpaniken.

Förr hade vi aktiviteter med barnen varje dag efter skolan (leos lekland/parker/häng hos familjen) men i och med pandemin så har det inte blivit mycket sådant, och det har ärligt talat varit skönt. Vi leker hemma, gör lugnare aktiviteter som att måla och lägga pussel, ibland går vi och äter eller handlar tillsammans efter hämtning, och ibland blir de en kort tripp till svärmor eller mamma. Men vi har sänkt ribban och märker att barnen faktiskt mår bra av att ha det lite lugnare. Dock vill vi gärna sätta barnen i någon sportsaktivitet 1-2 gånger i veckan, men vågar inte pga Corona?

Hur gör ni under vardagen? Hur får ni ihop livet? Och vad gör ni efter hämtning?

Önskar er en fortsatt trevlig vecka så hörs vi snart igen inshallah, kanske redan imorgon, vem vet ❤️

5 reaktioner till “1:a september

 1. Åhh bra kämpat!!👏 you got this!
  Vi vill också sätta barnen i sportsaktiviteter men vågar heller inte riktigt… vet inte om man ska vänta eller bara köra faktiskt. Så svårt. Man undrar också ju hur länge man kommer behöva vänta då om man bestämmer sig för det.

  Gilla

 2. Asselam woalekum kära syster
  Det eviga vardagspusselt är ju verkligen en ständig kamp men så finns det perioder man får ett bra flyt och kroppen mår bra allhamdulilah.
  Min dotter spelar basket sen två år tillbaka, de har under denna pandemi fått anpassa träningarna med exempelvis utomhus när vädret tillåter och att kanske bara en förälder tittar på (om det är möjligt). Jag får en känsla av att olika organisationer har tagit många åtgärder för att förhålla sig till follhälsomyndighetens råd och riktlinjer. Jag tycker absolut att du kan ringa och fråga just den klubben/ föreningen som håller aktiviteten/sporten och se över hur de förhåller sig utifrån riktlinjerna.

  Gilla

  1. Efter hämtning så är det oftast hem för mig och min dotter, göra lite läxor, spela spel, leka, mysa framför barnkanalen men ibland lyxar vi till det med kanske gå ut och fika, äta en tidig middag ute eller så.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s