Att ha barn i skolan!

Godmorgon mina vänner!

Fredag idag och livet går i ett. Det har varit så omständigt dessa dagar med ett evigt pussel med tider, barnvakt, jobb, skolstart och allt där emellan, är helt slut!!

Pojkarnas förskola har planeringsdagar igår och idag så dem höll stängt, samtidigt som Selin har inskolning dessa tre dagar. Vi var lediga i onsdags för att vara med hela dagen, och igår skulle vi vara tillgängliga på avstånd och idag är de heldag som vanligt. Ingen förvarnade mig om hur kaotiskt det är med barn i skola och förskola under uppstart!! Är SÅ tacksam att jag jobbar nära hem wallah.

Inskolningen gick bra, de var så mkt intryck för oss alla, men vi är nöjda – både vuxna och barn, allahummbarik!

Vi fick alla gå iväg en stund i väntan på vårt mentorssamtal och då passade vi på och göra det selin ville göra; det blev pasta på pepenero och sockervadd till fika 😂

Jag måste dock erkänna att det snurrar så mycket orosdemoner i hjärnan dessa dagar. Är så rädd att något ska hända Selin i skolan, och när man läser allt hemskt som händer blir man ju inte klokare! Mina tankar går till mamman som förlorade sitt barn i en drunkningsolycka i skolan, såå hemskt!! Vissa människor bör verkligen inte jobba i skolan .. 💔

4 reaktioner till “Att ha barn i skolan!

  1. Går i liknande tankar och är så rädd att något ska hända min son när han väl börjar på förskola/skolan. Han är tre år och är hemma med mig och känner mig fortfarande inte redo att släppa iväg honom. Man måste verkligen känna sig trygg med skolan och pedagogerna.

    Gilla

  2. Kul att skolstarten kommit igång bra! Så länge barnen är glada. Mina tre är alla redan sjuka, idag kom snor och hosta, VAB-säsongen är igång redan. Fattar vad du menar med oron, känns som att de på skolan inte har någon koll på vad barnen gör jämfört med på förskolan. Mitt barn var borta när jag skulle hämta honom en dag i förskoleklass (förra året alltså), ”han var här nyss…” sade den lärare som var ensam med hela förskoleklassen på gården. Sedan tog han de andra barnen och gick in, jag fick leta ensam (med mina andra två småbarn) i typ 20 minuter innan jag hittade honom gråtande i en buske pga att nåt barn hade slagit honom. Rätt stressad där men jaja, allt gick ju bra. Nu vet jag ju vad jag kan förvänta mig för stöd av lärarna (noll) och min pojke vet att han inte får komma bort! Skillnad mot förskolan, med på ett sätt är det bra att barnen får ta lite eget ansvar och inte bara förlita sig på vuxna.

    Gilla

  3. Vi hade ingen inskolning på förskolan och det gick jättebra ändå..kanske beror på att förskolan ligger på samma ställe som skolan är säkert därför..ja jag vet jag kunde inte sova när jag läste om pojken som drunknade..är föräldraledig så dök upp på skolans utflyktsdag och satt som en hök om det skulle badas men hade kryssat i att dottern inte fick bada men man vet ju aldrig..nojade väldigt mkt och det var åk 0-9 så man kan inte vara för många vuxna.Må Allah underlätta för mamman som förlorade sin son ❤️😭😭.Må Allah skydda alla våra barn..Ameen 💕

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s