Föräldrarskap under semestern del 2

Jag kollade nyss på kalendern och såg att det redan är 14 juli? Hur? De var ju juni nyss!!

Ibland står tiden helt still och man tittar på klockan och tänker ”är det inte läggdags snart?” Och ibland går dagens så snabbt att man skjuter upp på läggdags lite till, och lite till och helt plötligt är ungarna uppe till 22 och man undrar hur dagen ens kunnat gå så fort – dessa dagar är mina favorit dagar, och jag bevara dem i både hjärta och sinne för att komma ihåg dem under de jobbigare dagarna ❤️.

För tyvärr är dessa dagar ibland inte lika många som de dagar man räknar ner till nattning på grund av olika livsförhållanden. Tex när de råder en pandemi, eller om man lider av extrem ångest och har små barn som är otroligt svårroade. Eller så kanske man är ensamstående, eller har andra problem. Listan kan göras lång. Men allahmdulillah så kämpar man på. Och det viktigaste är att man är okej med dessa känslor och låter de vara utan att agera negativt pga dem. Man får helt enkelt rida ut stormen. Och i slutet av dagen är man inte ensam om att känna så. Och man bör aldrig känna skam eller skuld för att man känner sig trötta och utmattade i sitt föräldraskap, eller få någon annan att känna så (minst lika viktigt!).

Hur som havre, jag beslutade ju som sagt för att ha kravlösa dagar. Vi har varit ute och ätit glass, för JAG kände att jag ville gå ut. Vi gjorde glass för BARNEN ville baka och vi vuxna kände att vi ORKADE det. Vi åkte och handlade och spelade till och med in en vlogg på äventyret. Sedan har vi varit hemma, lekt på trädgården, cyklat, grillat, besökt kusiner eller haft tråkigt framför tv:n och det har varit super ok. Vi lär barnen att de är okej att vara hemma, leka på sitt rum och inte gå ut hela dagarna långa. Det är också nyttigt att ha lite tråkigt, att lära sig städa sitt rum, sortera sina leksaker, att måla och lägga pussel fastän man vill vara ute och cykla – det behöver inte vara full fart hela tiden! För det har redan varit det så många är i deras liv, och nu är mamma och pappa helt slut så vi drar ner tempot lite..

Ni kanske tycker att det är lite tokigt att jag har dessa dialoger med mina barn men jag försöker skapa en ny normalitet hos oss, och då måste jag prata med dem på ett sätt som dem förstår men också på ett sätt som visar att jag har ett stort förtroende för deras förmåga att agera och tänka. Jag läste någonstans att man ska prata med barnen som om de faktiskt förstår allt, och jag har alltid gjort det med mina barn, och jag tror de lönat sig faktiskt.

Jaja, sommaren forsätter inshallah och jag ska nog inte babla för mkt; föräldraskapet är så upp och ner att morgondagens åsikter kan helt gå emot dagens 😂 må gud bevara våra barn ❤️ allahumma amen (säg ameeen).

Hoppas ni alla mår bra därute! 🥰

8 reaktioner till “Föräldrarskap under semestern del 2

 1. Vi har lyckats hålla läggtiderna i hyffsat fas faktiskt. Det har varit drygare att få henne gå med på det, men det blir samma tider, men sedan kanske hon inte somnar lika snabbt när vi väl sagt godnatt det vet jag ju förstås ej

  Gilla

 2. Jag har en son och det är så svårt att underhålla honom hela dagen ,särskilt som har är ensambarn och det är väldigt strikt här med social distansiering så min son har inte lekt med andra barn på flera månader. Vilket är inte bra för hans ålder men de ställer också högre krav på mig som förälder men känner nu at jag är helt slut även om vi den mesta tiden bara är hemma..

  Gilla

 3. Kloka ord från en klok mamma! Barnen får följa vårt tempo helt enkelt.
  Orkar vi göra flera aktiviteter på en dag så gör vi det annars drar vi ner tempot. Ena dagen kan det bli besök till stranden och picknick och nästa dag lek på gården och sen umgås med 3amo Netflix😂 Man kan inte köra slut på sig själv för barnens skull. Ibland är de nöjda med en fotboll på gården, lite jucie och leka med sina föräldrar.
  Må Allah skydda dem och Må Allah vägleda oss på vägen❤️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s