Föräldraskap under semestern

Gokväll mina fina!

Hoppas dessa svala regniga och halvt soliga dagar gör er gott för själen. Själv är jag otroligt tacksam för svalare väder, som ni säkert vet vid det här laget😂.

Hur som helst så rullar sommaren på, vi är snart helt klara hemma men kommer vänta med att införskaffa mattor till i höst. Det blir väldigt smutsigt hemma med småbarn, sommar och trädgård tyvärr, men det hade vi nästa räknat med.

Och apropå det här med sommar och barn hörrni – denna sommarn har varit tuff. Och jag tror att det kommer bli tuffare för varje år som barnen blir äldre på vissa håll, samtidigt som det blir lättare på andra. Föräldrar livet i ett nötskal – så motsägelsefullt hela tiden.

Just nu är barnen super osynkade och behöver så mycket egentid på tumanhand att det inte finns något som gör de helt nöjda. Vi är ute hela dagarna; cyklar, grillar, leker på gården, har besök ofta, fikar och träffar kusiner, men inget duger. Och vet ni vad jag känner nu? Nu får det vara nog! Jag har bestämt att resten av sommaren så ska vi inte anstränga oss mer. Vi ska ta dagen som den kommer, kravlöst och prestigelöst, precis som föräldraskap egentligen ska vara. I slutet av dagen är de kärleken och bekräftelsen som kommer forma dem och inte hur många resor dem varit på som barn. Kvalitet än kvantitet på aktiviteter, helt klart. Eller vad säger ni? Jag känner bara att jag är för trött för stora projekt med tre barn i åldrarna 6,4 och 2, även om vi är två föräldrar. Och låt oss prata om den delen: pappa sitter precis bredvid, men ändå är de mamma som ska hämta de ena, leka med den andra och prata med den tredje? Allahmdulillah är så tacksam över mina barn, men man får faktiskt känna sig lite utmattad av denna uppmärksamhet, även om de kan känns som ett lyxproblem.

Sen brukar jag snabbt tänka på att de snart inshallah blir tonåringar och inte kommer vilja vara med en så att … jaaah, man kanske inte ska klaga 😂

Med det sagt tänkte jag bara avsluta detta inlägg om att tipsa om bio som kommit igång igen, super Corona-anpassat. Var på bio med selin och hennes bästis häromdagen – super mysigt och Selins höjdpunkt än så länge av detta sommarlov. Vi skulle fira att hon gått ut förskolan och hon valde aktivitet; hon valde en date och sleepover med sin bästis 💕 tog de på bio och sushi date på MOS! Till och med jag hade kul, haha.

Gonatt på er fina!

8 reaktioner till “Föräldraskap under semestern

  1. Att bli en förälder är både grymt och tufft, är själv två barns mamma och känner mig i det du berättar. Men tiden går så fort att man varje dag saknar när de var yngre, må gud bevara dig och din fina familj❤️❤️ Må gud ge oss all styrka för deras uppfostran❤️

    Gilla

  2. Salam Rihab!

    Skulle du kunna skriva ett inlägg kring hut man gör med ekonomin i ett islamiskt äktenskap? Vad man ska tänka på och tips o trix? 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s