Summertimes in a pandemic

Godmorgon my lovelies ❤️

Fredag idag och det älskar vi! Förutom att man inte kan be fredagsbön i moskén såklart, det känns verkligen i hjärtat!

Apropå saker vi inte kan göra pga den rådande pandemin; kan vi prata om allt folket faktiskt GÖR?! Det är helt sjukt hur människor verkar ha släppt alla restriktioner. Folk håller noll avstånd istället för de rekommenderade 1-2 m, jag ser knappt några handspritsflaskor i butiker längre, inte heller många som väljer att sitta längre bort från andra på caféer och restauranger. Jag personligen är ute, som jag varit under hela pandemin när det behövts, MEN liksom tidigare är jag noga med att sprita händerna HELA TIDEN, tvätta händerna ofta osv. Jag går inte på köpcentrum med barnen om inte de är akut, är ute i naturen eller avslänga parker med barnen, går till små lokala restauranger med dem istället för foodcourts osv, just pga smittorisken. Jag tycker det är beklagligt hur folk beter sig fastän vi egentligen måste fortsätta vara försiktiga och aktsamma även om vi ska lever på liiite mer som vanligt igen ❤️

Hur tycker ni det har blivit nu? Gör ni några anpassningar i er vardag?

7 reaktioner till “Summertimes in a pandemic

 1. Barnen följer inte med till affär och bibliotek som de gjorde tidigare, som du skriver bara i nödfall på affären. Och ingen mormor och morfar. Men annars, vi gjorde tydligen aldrig nåt för inte mycket har ändrats. Jobb/förskola, leka ute, träna ute, hämtpizza, bara umgås med grannarna. Inte gjort avkall på mkt alls utom just att vi inte får träffa de äldre. Men semestern kommer nog bli trist är jag rädd.

  Gilla

 2. Bor i Dubai och här går vi runt med munskydd precis överallt. Det är obligatorisk och majoriteten av alla barn har det också. Tempen tas på varenda ställe vi besöker, oavsett om det är en park eller butik. Desinfektion finns överallt. Ja det helt enkelt ett före och efter liv 😅 känns stundtals overkligt och konstigt. Inte minst tänker jag på barnen och hur de kommer påverkas av detta..

  Gilla

  1. Haha åh helt orelaterat till din kommentar men HOPPAS vi blir grannar en dag där inshallah, varit min dröm att flytta dit i flera år (eller qatar eller UAE i överlag) och blev super pepp av dina tre första ord av någon anledning, 😂😂.

   Men visst är det så, livet är helt förändrat. En gammal elev till mig flyttade tillbaka förra året och hon berättar som du säger, de är ett helt nytt liv att vänja sig vid, må Allah underlätta för oss ❤️❤️

   Gilla

 3. Nu kommer jag här en månad senare men det är också något jag har märkt den senaste månaden! När pandemin-åtgärderna kom igång i Sverige så märkte jag på min arbetsplats att det fanns handsprit överallt och att små saker såsom att kranen alltid var inställd på varmt vatten och tvålen tog slut snabbare än snabbast. Men den senaste månaden så märker jag att kranen är på kallt vatten och det är samma flaska tvål som det varit de senaste två veckorna…. Jag tvättar fortfarande händerna konstant (jag har dock bytt ut handspriten mot att tvätta händerna så ofta som möjligt för det orkar ju ut och jag vill spara så gott jag kan på min handdesinfektion).

  Det är oroväckande verkligen. Innan flyttade folk på sig om jag skulle gå förbi vid trånga utrymmen men nu står dem kvar tittandes på mig som om jag vill något speciellt – men jag vill ju bara ha avstånd! Det är inte så konstigt att vår epidimiexpert säger att det kommer en ny våg till hösten när så många beter sig såhär.

  Inshallah må alla de som tar åtgärderna på allvar och är försiktiga vara skyddade! Inshallah må dem som lever i glömska vara bevarade från smärta och må deras beteende inte leda till större konsekvenser.

  Gilla

  1. Guuud va jag håller med dig!!! Jag hoppas att Corona försvinner men att detta nya levnadssätt med sociala distansering och avstånd och god hygien stannar kvar!! De är helt sjukt att tänka på hur dåliga människor varit på att tvätta händerna .. bara en sån grej!!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s