Kära dagbok..

..Ännu en måndag i pandemin. Solen sken under hela dagen och det bjöds på hela 13 grader. Vi satt dock mest hemma hela dagen. Det är viktigt att lyssna på kroppen, och vila vid minsta lilla. Det är egentligen viktigt hela tiden, det är synd att det krävdes en pandemi för mänskligheten att förstå det, jag själv inkluderad!

Det är också många viktiga frågor som ställs av min 6 åring nuförtiden. Ibland hittar mig själv ganska oförmögen att svara på vissa av dem, även om jag verkligen försöker. Några återkommande är;

– Mamma, varför finns Corona viruset?

– Mamma kommer mormor och morfar få det?

– Mamma jag vill inte att ni ska dö!

– Mamma varför kan vi inte träffa kusinerna? Och kompisarna?

– Mamma när är det här slut?

Dessa är de mest ställda frågorna av Selin just nu, medan Mousa och Adam Elias undrar varje kväll när vi ska åka till Leos igen och om vi ska resa till Dubai ”när corona är slut”. Dessa ungar ❤ Jag besvarar Selin så gott jag kan, jag förklarar att man kan bli sjuk och då kan de vara farligt. Vi pratar mycket om att tvätta händerna, hålla avstånd, byta om, göra rent efter sig osv. Men vissa frågor är svårare än andra, som tex dessa ovan, ställer era barn också tuffa frågor just nu?

Tänk att våra barn växer upp under en pandemi. Helt sjukt Att Adam Elias vet vad handdesinfektion heter, som tvåring! Tänk att de kommer (Inshallah) ha levt i en tid som man kommer läsa om i historieböckerna, höra om på SO lektionerna och titta på i filmer. Jag hoppas bara vi kommer ur detta segrandes, för just nu ser allt mörkt ut. Jag försöker prata med barnen om olika historiska händelser, även om de fortfarande är små så tycker dem att det är super intressant.

Hur som helst så tänkte jag börja skriva lite ”dagboks inlägg” under denna tid här på bloggen, mest för att kunna dokumentera denna tid likt jag gjort tidigare. Tell me, är det något ni skulle vilja läsa (hehe kommer göra det ändå men 😛 ). Vad vill ni annars läsa om? Ni som tittar in iaf 🙂

2 reaktioner till “Kära dagbok..

  1. Vad söta! Min son frågar också om Leos lekland haha när jag säger att det är stängt tror han att jag ljuger. Han ba ”stängd idag igen, mamma? Är du säker?” 😅 han är 4år och förstår inte så mycket vad som händer. Han undrar varför vi inte åker till mormor och morfar eller Leos lekland.
    Han vet bara att han ska tvätta händerna oftare för att inte bli sjuk. Må Allah skydda våra älskade barn❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s