Båda börjar på L

”Överallt kan man läsa om hur vården saknar resurser för att klara av cornakrisen. Nyligen rapporterades det även att tre läkare och två sjuksköterskor ligger inne på intensiven pga den bristfälliga skyddsutrustningen här i Sverige. En ny riskgrupp har alltså uppkommit.

Medan statistiken annars talar tydligt om vilka som är i riskgruppen och vilka som är potentiella smittbärare, har Sverige valt att vända kinden till när det kommer till just smittbärare. Man säger att det handlar om eget ansvar, om social distansering och vår plikt som medborgare. Detta gör man medan jobb som faktiskt kan bedrivas hemifrån inte får gör det. För bland dessa smittbärare finns det en grupp som faktiskt inte kan stanna hemma just nu, eller praktisera social distansering pga regeringen – nämligen barn och skolpersonal! 

I vården börjar man få slut på skyddsutrustning. Något läkare vet och behöver förhålla sig till dagligen. Men vi i skolan vet ingenting. Vi i skolan har ingen skyddsutrustning. Våra klassrum är knappast rustade med desinfektionsmedel och våra bänkar och bord spritas inte efter varje lektion. Vi går inte heller runt i mask och rock som ska skydda oss men ändå är vi kontakt med barn hela dagarna. Barn som mycket möjligt kan bära på smittan, utan att vi vet om det! Vi vet ingenting. Vi tror att alla är friska när det kommer till skolan, ändå är inkubationstiden mellan 2-14 dagar, vilket man under tiden faktiskt kan vara smittsam. 

Ändå väljer regeringen att hålla grundskolorna öppna. Jag undrar när de tänkte förse oss med handsprit och skyddsutrustning då?

Denna vecka har man dessutom sett nya rapporter som visar på att barn, i mellan och högstadieålder, utan underliggande sjukdomar har dött av corona. Ännu en ny statistik.

Men sverige stänger inte skolorna.

Att sjukhusen måste hålla öppet är självklart. Att all skyddsutrustning och desinfektionsmedel bör gå till vården är också självklart. Läkare och vårdpersonal är bland de allra viktigaste yrkesgrupperna vi har i samhället. Men en annan viktig yrkesgrupp som också börjar på L, vill gärna undervisa hemifrån så de slipper bli sjuka, belasta vården och människor i riskgrupperna där ute.

Så kära regering – Låt oss som faktiskt kan jobba hemifrån få möjligheten att göra det – stäng skolorna nu, med de undantag och anpassningar som behövs. Vi orkar inte jobba i ovisshet mer!”

Från en annan viktig yrkesgrupp som också börjar på L”

Mvh,

Fröken Rihab

2 reaktioner till “Båda börjar på L

  1. Åh, stackars er som arbetar just nu! Tänker på er hela tiden. Jag är mammaledig nu men annars skulle jag också stå i ett klassrum med elever. Utan ansiktsmask eller plasthandskar.

    Jag tror att de kommer stänga skolorna snart. Under tiden håll distans, tvätta händerna, ha tålamod. Må Allah skydda er❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s