Två resor per hushåll, tack!

Vi lever i en märklig tid mina vänner! Människor hamstrar toalettpapper, desinfektionsmedel och medicin som om det inte fanns någon morgon dag. Missförstå mig rätt nu, jag är för att bunkra för sämre tider, heck till och med svenska myndigheten gick ut för en tid sedan med en krishanteringsbroschyr. Men bunkring ska ske på rätt sätt. Man ska handla med måtta. Och ordet mått mina vänner, de är något vi borde eftersträva med allt i livet.

Jag var inne och handlade idag och såg detta. Och visst är det helt rätt i tiden med en sådan skyltning. Till och med folkhälsomyndigheten och regeringen har gått ut och vädjat om att människor ska lugna ner sig med hamstringen. Detta får mig dock att tänka på livet ur en annan synvinkel. Vi människor är så själviska egentligen, på alla möjliga sätt. Vi reser och konsumerar kött och annat fördärv som förstör vår planet, utan att ens tänka oss för. Men så fort de kommer ett virus, som ska utsätta oss (och inte vår planet och miljö) för fara, ja men då ska vi sätta in restriktioner på resor, inköp, jobb och utbildning. För viruset skadar oss, människan, och inte jorden. Eller hur?

Hur kommer det sig att man inte sätter in reserestriktioner? Att man låter varje invid flyga ett x antal resor per år, köpa ett x kilo kött per år osv. Vi har sett vad världen är kapabel till att göra under en pandemi, hur många regler vi kan bryta, hur många restriktioner vi kan införa och hur många gränser vi kan stänga. Så varför inte ta dessa makter och utföra något som gynnar vår planet som i sin tur faktor gynnar oss?

Innan Corona pandemin bröt ut hade man mätt den varmaste temperaturen någonsin i Antarktis, och vad tror ni det berodde på? Människans ansvarslöshet såklart! Jag är nog mer rädd för vilken undergång vi kommer möta pga klimatkrisen än av detta virus. Ändå kan vi stänga gränser, stoppa flygtrafiken och sätta städer i karantän pga ett influensa virus men struntar fullkomligt i att vår värld fallerar inför våra ögon pga vad VI gör mot den? På grund av pandemin har jorden fått vila, och man har kunnat rapportera flera positiva klimatförändringar den senaste tiden!

I kina har man något som kallas för tvåbarnspolitik som innebär att man enbart får föda två barn per familj, helt galet jag vet, men något som är mindre galet vore faktiskt att införa en flygpolitik som begränsar oss till ett x antal resor per år. Man får hitta andra sätt att fylla ut den ekonomiska biten och få resebranschen att gå runt helt enkelt. Gud vad vår planet hade mått bra av det! För vad är meningen med att förhindra en pandemi, om dem människor vi försöker rädd, inte kommer ha en planet att leva på?

2 reaktioner till “Två resor per hushåll, tack!

  1. Håller med dig 110%! Tack för att du tar upp detta eftersom det är så otroligt läskigt att se hur människor bara ignorerar klimatkrisen vi sitter i och hur man väljer att inte ta hand om denna planet. Jag är också mer rädd för klimatförändringen än själva viruset. Klimatförändringar sker så himla fort nuförtiden och det ger mig så mycket ångest hur man gång på gång väljer att lägga det åt sidan för att fokusera på något annat. Vi har ingen backup planet att fly till, hoppas innerligt att regeringen satsar på att införa restriktioner när det kommer till klimat.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s