Digital teaching

Classmates *

Som ni vet så älskar jag att digitalisera min undervisning. Jag känner att det ger både mig och eleverna så mycket. Dels för allt samlas online, lättillgängligt och väldigt miljövänligt – men också för att det ligger helt i elevernas samtid! Om dem själva skulle få välja så skulle dem bara vilja vara på youtube hela dagarna eller spela spel 😂 tur att man med lite kreativitet kan få både spel och youtube att passa och främja undervisningen.

Tex får mina elever i åk 7 börja varje lektion (eller avsluta) mer veckans youtube. Två elever får välja ett klipp var på Max 3-5 min som det visar upp, sedan diskuterar med sina vänner i några min. Jag avsätter ca 15 min tills ett varje lektion. På så sätt får dem även in hörförståelse, vilket innebär att 2 av 4 färdigheter utvecklas i en enkel och framförallt rolig uppgift. Om ni är lärare på mellan och högstadiet, rekommenderar jag detta starkt i språkundervisningen.

Prova och berätta gärna hur det går ❤️

En reaktion till “Digital teaching

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s