Coronatider

Godmorgon mina fina! Hur står det till idag?

Här är det okej allahmdulillah, drunknar i rättning som vanligt, men som man bäddar får man ligga 😂. Ger man eleverna många uppgifter och samtidigt har 100 (!!) elever, ja men då blir det mkt att rätta. Men jag älskar mitt ämne och vill att mina elever ska bli mini engelska professorer eller nått typ.. ingen press you guys (som läser detta) 😅.

Annars då? Jag har haft världens ångest pga AFTONBLADET den senaste tiden, man kan tro att jag jobbar på infektionsenheten och behöver ha koll på uppdateringarna var 5:e min; för det är så ofta jag är inne på Aftonbladet. Och igår fick jag nog. Jag kände att jag behövde lugna hjärtat genom att känna mig liiite förberedd ifall karantän skulle bli aktuellt – så vi åkte och storhandlar X 2. Köpte dubbla uppsättningar av allt vi vanligtvis köper, och ökade på mer konserver. I bästafall har vi mat fram till ramadan 2020 inshallah 😂😂 nej skoja, så mkt var det inte, men det kommer nog upp som video iaf.. om materialet blir bra. Hur tänker NI kring allt detta?

Ca 30 min efter att jag postade mina galna tankar på story..

Men better safe than sorry, eller hur? Ibland känns det som att vi inte får veta hela sanningen via nyheterna. Är lite kluven gällande all rapportering, men jag vet med säkerhet att den svenska sjukvården inte alls är rustad för en pandemi i Sverige.. så hur rustar man upp för den själv? Lite spontant tänker jag;

Mycket konserverad mat.

Vattendunkar man kan förvara i källaren/vinden.

Bunkra Medicin som Alvedon, Ipren osv för vuxna och barn.

Tvål och desinfektion.

Sen tror jag att vi även måste tänka och förbereda oss för naturkatastrofer och krig, men det blir för ett annat inlägg hahah men nedan ser ni LITE av vad man behöver för en sån katastrof:

ok slut på ångest, önskar er en fin lördag!

10 reaktioner till “Coronatider

 1. Jobbar själv inom vården , och känner bara att det så typiskt Sverige att tysta sanningen , och sen försöka återgärda. Helt ärligt hur skall den svenska sjukvården kunna ta emot den typ av patienter det nästan överbeläggningar överallt . Tycker mest synd om barn och vuxna som är neutropena . Jobbar på barnonkologen och tycker synd om dessa barn då dem är en riskgrupp pga nedsatt immunförsvar.😤😤

  Gilla

 2. Salam R! På tal om absolut ingenting; för länge sedan tipsade du om Verona Collection och jag köpte några få slöjor därifrån som jag var så nöjd med. Men nu finns det inte längre kvar i alla de fina färgerna de hade förr :/ Har du tips på någon annan bra butik? Jag är så chockad över hur svårt det är att få tag på chiffonslöjor i typ icke-skrikiga färger Lool!

  Gilla

  1. walekom asslam fina! Åh ja upptäckte precis samma när ja ville köpa nya i dem färgerna jag redan har, blev så ledsen. Men ja försöker hitta, går inte så bra, men återkommer på bloggen så fort jag vet ❤️

   Gilla

 3. Salam fina Rihab!
  Jag är mest frustrerad..Sverige borde lärt sig från allt som skett i andra länder och vidtagit åtgärder. Det var så sjukt onödigt att det spreds hit, känner att det är något man lätt kunde undvika genom att kontrollera flyg som kommer från virusdrabbade områden och sedan på ett säkert och isolerat sätt få hem personerna till sina hem. Tycker att karantän för dem också ska vara TVÅNG i två veckor. Jag är i början av 20-års åldern och är i riskgruppen pga astma- och resten av min familj är också i riskgruppen av olika anledningar. Tyvärr arbetar jag och flera andra i min familj med yrken som gör att vi kommer vara extra utsatta för viruset. Må Allah skydda oss alla.

  Gällande att preppa: Tycker det viktigaste är god personlig hygien +handsprit. Rör aldrig ansiktet ute. Sprita handtag hemma och sprita mobilen varje gång du kommer hem från jobbet tex, för du rör ju handtag ute och sedan rör mobilen. Så handsprit köper jag definitivt. När munskydd åter är i lager kommer jag köpa det o ha hemma för säkerhets skull.

  Ännu en viktig sak är att förnya recept man behöver och hämta ut läkemedel. Ett apotek i min stad var stängt idag, de hade satt upp en lapp där det stod att det inte fanns personal.. misstänker att det har med coronaviruset att göra. Ifall det blir ett nödläge kommer apoteken vara fulla av människor och det kommer vara upplockat. All handsprit och alla munskydd är slut just nu tex.

  Det är ändå viktigt att poängtera att de flesta som blir smittade blir friska utan vård, men de isoleras ändå pga smittorisk. Det är bara få som behöver avancerad vård, av alla fallen i Sverige har ingen hittills behövt avancerad vård. Jag är mest orolig eftersom att jag och familjen är i riskgruppen. Något som är frustrerande är folk som inte bryr sig alls ”för det är ju bara gamla och sjuka som dör”..men vi är många unga som är i riskgruppen, och hade ni sett oss ute hade ni aldrig kunnat se att vi är i riskgruppen, många av oss ser friska ut och lever annars fullt normala liv.
  Förlåt för lång kommentar hehe.

  Må Allah belöna dig för allt du gör Rihab, du inspirerar mig dagligen ❤️

  Gilla

  1. Du har helt rätt i allt du säger och jag uppskattar denna kommentar så mkt!!!
   Må Allah skydda och bevara din familj och alla som är i riskgruppen. De är helt sjukt hur människorna kan vara så brydda. Men hoppas de inte blir så illa ❤️

   Gilla

 4. Haha wow, jag tänker likadant och min familj ba ”nej, men det är lungt, sluta överdriv”. Nu blev jag inspirerad, ska gå fylla på skafferiet. Better safe than sorry.

  Mina händer är så torra, tvättar dem med tvål hela tiden😂 Har lätt att få katastroftankar så jag försöker ta det lungt men samtidigt blir man orolig. Det sprids så fort. Må Allah skydda oss allihop❤️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s