Dags för skola!

När denna katalog damp ner i brevlådan blev jag minst sagt chockad. Jag vet ju att denna dag närmar sig med stormsteg men det kändes plötsligt så verkligt , alla dessa stora beslut man numera måste ta och förhålla sig till, tex SKOLAN!

Det är många mammor med barn i Selins ålder som hört av sig till mig ang skolstart för deras barn, och jag kan bara säga såhär – jag är lika förvirrad!! Grejen är, att jobba på skola är både en för och nackdel när de kommer till ens egna barn. När man vet hur mkt kaos som sker i skolor får man nästan panik, speciellt när man har daglig insyn. Det är nästan tursamt om man inte är i skolan, lyckligt ovetandes, ni vet.

Men såhär kommer jag iaf göra mitt val:

– Fråga runt om skolorna , följa upp folks rekommendationer, rådfråga erfarna kring skolorna jag har i tankarna osv.

– Besök öppet hus, träffa lärare och personal på skolan. Fråga om skolans värdegrundsarbete, trygghet och hälsa, hur ser elevhälsateamt ut? Erbjuder skolan resurser, stöd? Hur funkar det på lågstadiet (tänka långsiktigt)?

– Utgå från skolans resultat: det är offentlig information.

– Tänka långsiktigt; passar detta oss i avstånd, familjeliv, framtid osv?

– Kommer även välja en skola där Selin garanterat kommer känna någon (tips till er som känner folk med barn i samma åker), så man kan hjälpas åt som föräldrar men också för att skapa trygghet för barnet. OM möjligheten finns.

Dessa är lite dem tankar jag har just nu, tänkte välja en friskola i närheten av oss men måste besöka skolan först, dock jag själv gjort min Vfu där och Selin har sin bästa kompis där redan så det känns som ett givet val inshallah.

Kan inte förstå att hon inshallah blir 6 år allahummabarik. Alltid önskat mig en dotter, må Allah bevara henne för oss, allahumma amen.

Dela gärna era tankar och funderingar kring detta i kommentarsfältet så kan vi diskutera tillsammans ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s