Tunnelbanerösten

Har ni tänkte på det här med hur folk egentligen beter sig på tunnelbanan/tåget? Eller rättare sagt hur folk pratar på telefon när dem sitter i vagnen. Jag personligen pratar normalt men kan ibland hamna i ett lägre tonläge än vanligt, medan min man går från ett normalt tonläge till att plötsligt köra viskleken och jag fattar ingenting 😂.

Sen finns det ju dem som tycker att världens bästa plats att FaceTime:a med släktingar från andra sidan jorden är på tunnelbanan. Långa skrikiga samtal med händer som flaxar överallt och en person som tydligt visar att den inte hör på andra sidan luren – jag vet inte hur många språk jag lär mig säga ”vad” på genom åren.

En annan kategori är dem som inte svarar alls när dem sitter på tunnelbanan. Tänk att ringa någon och man sitter där några människor ifrån och ser hur personen tittar på mobilen men sen lägger tillbaka den i fickan. Jag förstår dock dessa människor, för de ÄR jobbigt att prata på telefon på tuben- för människor hör faktiskt allt man säger! Ibland har jag själv känt mig angelägen om att svara på någons fråga , typ den bästa kebab finns inte alls där utan där.. fatta hur awkward det skulle vara 🙄

Är detta något ni tänkt på också? Eller är det bara jag och mina skumma tankar 💭 Jag tänkte på detta igår efter att jag åkte tunnelbana efter jobbet för att ha det med denna stiliga lille allahummabrik (lillebror)

4 reaktioner till “Tunnelbanerösten

  1. När jag åker själv eller med familjen försöker jag använda så låg röst som möjligt, MEEEN när jag är ute och åker med mina elever däremot….då flyger alla sociala koder ut ur huvudet och man står och vrålar SÄTT DIG HÄR, HÅLL I ER, STÄLL ER PÅ LED SÅ JAG KAN RÄKNA ER precis som att vi var ensamma på tunnelbanan. Kan hända att man också blockerar gången i tunnelbanan bara för att förhindra att ens egna elever försvinner i folkmassan. Att man står i vägen för andra är liksom inte prioritet…varje gång hoppas man bara att man inte stöter på någon man känner 😂

    Gilla

  2. Haha vilket roligt inlägg. Min man är definitivt viskaren, jag hör ingenting. Jag är kombination av att inte svara alls eller köra viskleken med😂 med min sociala fobi är det jobbigt att prata på tuben. Lyssna gör jag däremot gärna haha. Jobbigt att gå av när man följt ett samtal i flera stationer, jag ba ”fick hon jobbet eller inte?” I gotta know😂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s