Läsnöje

Bland det bästa jag vet är att få läsa en bra bok över en kopp kaffe eller på tunnelbanan, det är egentid för mig på hög nivå. Det enda negativa med att åka bil överallt är just detta, att jag aldrig har tid att läsa.

Jag tänker att jag ska läsa på rasterna på jobbet, men den enda riktiga rasten jag har är ju lunchrasten och den går till att äta och vara lite social med kollegorna (vilket är super kul det med). Sen tänker jag att jag ska läsa hemma efter jobbet; never happens. När barnen väl lagt sig och jag och maken hänger framför en film eller serie och får en lugn middag ihop är vi båda helt knockout kl 22 typ. Hamster hjulet kallar han det, livet med 3 huliganer kallar jag det 😂. Fotbollshuliganer vet inget om livet med tre barn på 3,5 år, det lovar jag er!

Så min nya tanke är att jag ska tvinga på min man en bokcirkel, där vi avsätter 30 min lösning 1-2 gånger i veckan till en början. Just nu läser jag pappaklasulen, men vi kanske ska välja en bok efter gemensamt val. Min man är inte ett så stort fan av att läsa böcker; men jag är väl viktigare än vad han gillar haha nej skojar, han är positiv till förslaget faktiskt.

Någon annan som är med i någon bokcirkel?

Btw så hade ju jag en bokcirkel med Sarah och busra som jag skrev om i våras, minns ni? Den är typ på paus? …. på obestämd tid kanske 😂🙄

6 reaktioner till “Läsnöje

 1. A.w kära syster, jag är ensamstående mamma till en 7årig flicka och läser till grundlärare på heltid och egen läsning är det sista jag hinner med haha men jag tappar ej hoppet lånar böcker ofta från biblioteket för att läsa men de lämnas tillbaka efter en måndag utan att jag har påbörjat de, tiden finns bara inte för egen läsning yanii utöver tråkig kurslitteratur.

  Gilla

  1. Älskade syster! Må Allah ge dig framgång med dina studier! Jag kan säga såhär : de blev inte många lästa böcker medan jag pluggade också så du är inte ensam om det ❤️

   Gilla

 2. Läs istället för film/tv på kvällen. Min man och jag har inte så stort intresse av film så när ungarna sover vid 20 och man får en stund så brukar jag läsa en bok i soffan (eller läsa bloggar!) och han kollar på fotboll eller stand up eller nåt på Youtube. Då är man tillsammans men gör sin egen grej ändå typ… Enda lästiden! Min man inte så mycket för läsning för nöjes skull, men det är hans förlust 🙂

  Gilla

 3. Nej, vad mysigt med en bokcirkel! Läsning är livet, jag läser när jag kan. Ibland kollar min man på serier som inte intresserar mig (läs walking dead) då åker boken fram istället. Eller när han kollar på fotboll så läser jag bredvid på soffan. Jag har inte varit med i någon bokklubb men ville det förut, följde oprahs bokklubb om det räknas😂 Säg till hur det går med er bokcirkel!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s