Lärkraft 2019

Igår var jag och sarah tillsammans med två av våra chefer på en fortbildningskonferens som sagt. Temat var ”likvärdig skola för alla” med olika underteman som ledarskap, sammbedömning och digitalisering.

Det var forskare från olika delar av världen som var bjudna och även författare. Att få höra Jones Hassan Khemiri berätta om texterna som räddade hans liv och höra honom prata om lärare som betytt något för honom får en verkligen att tänka på vilken roll man egentligen har i sina elvers liv. Det enda jag satt och tänkte på var om någon av mina elever kanske är nästa svenske författare – så himla kul!

Att få träffa honom var en stor ära för mig. Jag växte upp med noll svensk/tunisiska förebilder att se upp till. Jag minns dagen jag fick låna boken ett öga rött av en kompis som om de vore igår. Jag läste ut boken på bara några dagar – mest för att författaren var halvtunisier. Mer än så visste jag inte och behövde inte heller veta. Jag kände bara att kan han så kan jag. Min dröm har alltid varit att skriva, och jag har skrivit så länge jag kan minnas. Att drömma om att bli författare en dag var aldrig något jag vågade ens drömma om, men nu vågar jag. Och det där röda omslaget på den där boken kommer förevigat vara kopplat till min kärlek för skrivandet.

Vi fick också träffa världens bästa lärare – japp hon vann det priset! Tänk att kunna kalla sig det? Hon jobbar i en av UKs mest utsatta områden där elverna har stora svårigheter, både sociala och kognitiva. Hon är bild och textillärare och genom hennes engagemang har hon lyckats få elever som systemet ”tappat hoppet på” att gå ut skolan med bra betyg! Vilken kvinna ❤️

Denna dag fick mig att känna mig så inspirerad och så motiverad. Det är viktigt att komma ut och ladda batterierna genom att träffa likasinnade. Att jobba med barn och ungdomar är inte lätt, och vardagen är tuff för många av våra små och vi lärare har så många andra roller än att förmedla kunskap – och det är viktigt att komma ihåg att dem rollerna också är viktiga, och dem gör skillnad!

En reaktion till “Lärkraft 2019

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s