Monday – mommy chaos

Salam mina fina!

Jag var som sagt på utbildning hela helgen, och det var ett givande upplägg. Ofta när man pratar om ledarskap så pratar man om hur man är en bra ledare till en grupp, men fokuset här var på hur man ska leda sig själv. Hur fokusera jag på mina mål och hur når jag dem? Vilka är mina värderingar, hur tar jag mig igenom hinder och hur riktar jag min fokus i rätt riktning? Himla intressant och en riktigt tankeställare.

På söndagen hade jag med mig Selin då de erbjuder barnpassning under hela utbildningen (så himla grymt!). Jag ville mest ha lite egentid med henne, vi köpte varm choklad innan i en take away kopp som hon var jätte stolt över. Sedan hängde hon med de andra barnen där hon fick måla, bygga och leka av sig.

Min älskade unge va jag älskar dig och bara vill ditt bästa! Allahummabarik laki 🌸💕

Lördagen var tuff med Selin. Vi hade ännu en konflikt om att slå igen dörrar i ansiktet på mig men denna gång var den ännu värre och ledde till en massa gråt och skrik (från bådas sida, ej det stoltaste ögonblicket i mitt föräldraskap). Uppfostran är verkligen det svåraste uppdraget i mitt liv känner jag. Ibland har jag svårt att avgöra vilka situationer jag bör reagera i och vilka jag borde ha överseende med. Jag känner att jag ofta slits mellan att vilja låta saker passera eller om jag borde ge henne konsekvenser. Samtidigt som jag vill att hon ska lära sig av sina misstag, förstår ni hur jag menar? Does it make sense?

Hittills är dem flesta konsekvenser typ time out, tv-förbud, utegångsförbud-ish (japp, vi har redan börjat). Men ja viker mig lätt, speciellt med Selin, som hade det så tufft i början på livet..

Hur gör ni? Berätta lite, please❤️

8 reaktioner till “Monday – mommy chaos

 1. På tal om ledarskap, vad är dina bästa tricks o tips för att leda så bra som möjligt i klassrummet? Alltså dels att få eleverna att lyssna på dig och skapa lugn och ro i klassen, men även att göra detta genom att fortfarande vara en ”snäll” och en ”*omtyckt” lärare?
  Jag tänker främst på konkreta handlingar, exempelvis om det är jätte pratigt och eleverna bara pratar o pratar, var gör du då?

  Gilla

 2. SubhanAllah, vi befinner oss i liknande situation med vår 4åring.
  De senaste 2 veckorna har han trotsat och ”utpressat” oss föräldrar. Om han inte får som han vill så säger han typ ”då ska jag bråka på dagis imorgon” 😂 eller så är vi dumma eller ”då ska jag inte älska er mer”. Vi vet inte vad det handlar om och kämpar varje dag.
  Vår lilla 4åring som är tonåring redan. Vi försöker prata om att vi föräldrar har känslor och också blir ledsna /trötta/arga ibland. Att ord också sårar och att man får bli arg men inte typ kasta saker eller kalla folk dumma/elaka. Som du sa, barnuppfostran är den svåraste uppgiften.

  Må Allah underlätta för oss❤️

  Gilla

 3. Vi försöker låta det mesta passera, allt som inte är värt att ta och vinna en konflikt om. För man ska inte ta konflikter man inte tänker vinna. Typ: Inte ha mössa, ok vi packar den. Vill inte läsa idag, ok imorgon. Vill inte gå hem, ok vi stannar en stund. Vill äta en glass, ok varsågod. Men inom rimliga gränser såklart! Om det sedan inte räcker med ett ”nej, du får inte en till glass/nej, sluta slå din bror/nej, nu stänger vi av TVn ni har tittat länge nog” och de börjar bråka och skrika, och gråta, då får de sitta i naughty corner och lugna ner sig. Och sedan kan man prata.

  Jag tycker även det är en utmaning att ta deras ilska på allvar, vem vill inte skratta åt ett gulligt: ”mamma du lyssnar inte på mig, jag tycker du är dum” från en treåring som inte får sin vilja fram. This is not a democracy, Love. 😂

  Gilla

 4. Alltså till syster Iman – hallå igenkänning!!! Vår son som fyller 5 år snart säger numera till mig om jag säger Nej till något som han vill ha ” jag är inte snäll. Jag ska inte vara snäll”. Man bara whaaaat!? Haha han är så smart och strategisk 😂 och när jag säger att då blir det absolut inget så skriker han ”jag älskar inte dig!! Du är inte snäll! Jag är arg nu och ska stänga dörren” medan han går till sitt rum, tar tag i dörren och verkligen smäller igen dörren! Och inne i rummet så hör jag bara hur leksaker flyger överallt (ofta kastar han sina leksaker i sin soptunna). Och det får han göra tills han lugnar ner sig. När han sen lugnar ner sig så gråter han oftast och är väldigt väldigt ledsen. Så han är tonåring i sina utbrott men en fin liten 5åring i sina känslor.

  Jag älskar ju hur han alltid berättar för mig vad han ska göra innan han gör det 😂

  Gilla

  1. Haha våra situationer liknar varann. Jag som trodde att det lugnade ner sig vid 5års åldern😂 ja, de är så söta när de säger vad de ska göra innan de gör det. Jag ba du kan ju inte avslöja dina planer i förväg, men tack haha. Må Allah ge oss styrka att vägleda våra barn på den rätta vägen❤️

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s