Vad betyder Hijab för dig?

Förra veckan medverkade jag i en intervju tillsammans med Deqa från plattformen den omtalade. Ämnet var Hijab. Vad den betyder för mig, hur den definieras i Islam och hijabdebatten på sociala medier.

Eftersom Hijab är en hjärtefråga för mig så går jag alltid all in när det kommer till att prata om det. Jag är väldigt ärlig och rak och vägrar kompromissa på vad som är rätt eller fel, vare sig jag själv praktiserar det eller inte. Och detta är otroligt viktigt. Vi är alla på en individuell resa men med en gemensam destination – Jannah. Dit når vi inte om vi skräddarsyr islam efter våra egna svagheter och begär. Att stå upp för sanningen är viktigt, även om man själv inte alltid kan leva efter den.

När det kommer till hijab frågan är det extra viktigt att stå upp för sanningen, då utomstående redan försöker tala för oss hela tiden. Det finns ett korrekt sätt att bära slöjan på. Det finns ett korrekt sätt att klä sig på. Det finns tydliga regler som vi bör förhålla oss till, när vi väl nått den destinationen av insikt och Iman. Att säga annat, det är det som är fel. Att rättfärdiga sina misstag genom omdefiniera Hijaben är inte en del av islam.

Må Allah vägleda oss alla. Må Allah vägleda oss i våra mörkaste stunder och ge oss sinnesro. Må Allah förlåta mig om jag någonsin sagt något i denna fråga som såra er, ni ska veta att det aldrig varit min avsikt.

Ni får ta en titt nu och undrar ni eller tycker något som lämna en kommentar ❤

4 reaktioner till “Vad betyder Hijab för dig?

 1. Assalamu alaikum Rihab.🤗

  Du är verkligen en stor förebild. Så himla stort av dig att våga stå upp för vad islam verkligen står för. Samhället behöver fler som du. ❤ Jag tycker verkligen att du ska vara stolt över din resa och för allt jobb du gör, speciellt över det inflytandet du har över dina följare på sociala medier. Jag kan tala för mig själv och säga att du bidrar till att jag vill vara en bättre muslim. Du motiverar mig till att en dag våga ta på mig hijab och bära den likt dig med stolthet, insha’Allah. Fortsätt med allt arbete du gör & viktigast av allt, fortsätt vara du! Be Original. Be Outstanding.❤❤❤

  Gilla

  1. Men vilken fin kommentar att avsluta kvällen med! Må Allah låta mig förtjäna dessa ord älskade syster och må han göra oss grannar i paradiset ❤️❤️ jag har mina brister och ni ska veta att NI inspirerar mig minst lika mycket till att försöka vara den bästa muslimen jag kan vara ❤️❤️

   Hahaha åh i lovet!!! Yaaaas Bobo!!!

   Gilla

 2. baaaaaaaaaam. DU LA DEN. har sen länge velat kommentera detta inlägg men tiden u know den flyger. Så sant så viktigt så bra sagt. Vi dras allt mer i västerländsk anda när det gäller vår tro. Det är de som är jihad al nafs.. inte skylla på samhället… vi får skylla på vår inre jihad.. den behöver sträkas.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s