Mammalivet

När barnen är på förskolan så saknar man dem så de gör ont i magen och när dem är hemma (för länge 😅) vill man bara ha en paus – mammalivet i ett nötskal!

Just nu är jag så kluven över hur jag ska disponera min tid mellan barnen. Jag känner att dem har helt olika behov och det är så svårt att fördela tiden rättvist. Selin är i exploderande lära-fas just nu, allt från språk till att skriva och räkna. Mousa behöver också det samtidigt som han behöver hålla vid rutiner och tex potttränas. Adam är mest i behov av närhet och uppmärksamhet och är forfarande i lekfasen. Även om alla tre vill leka och alla tre vill lära sig så är det ändå på helt olika sätt, om ni förstår vad jag menar. Vi försöker dela upp oss så jag och maken har egen tid med varje barn osv men de är ändå svårt. Under alla dessa timmar måste man också hinna jobba, städa, tvätta laga mat osv. Jag har faktiskt länge gått i tankarna om att anlita städhjälp och har många vänner som gjort det. Har tänkt på detta sedan vi blev trebarnsföräldrarna men maken har varit så emot det (utan anledning), men nu så börjar han sakta hoppa på de tåget. Tänker att en gång i veckan skulle vara bra? Men vet ännu inte helt säkert hur jag känner för detta till hundra men vi får se. En Barnvakt behöver vi också hitta, det har vi insett i sommar!

Vad anser ni om städhjälp? Vad har ni för tankar eller erfarenheter kring detta?

6 reaktioner till “Mammalivet

 1. Så bra idé! När vi fick barn nr 2 sa jag strunta i alla presenter, ge mig städhjälp haha. Fick inte det.. familjen och maken tyckte det var ”överdrivet” att anlita städhjälp när man är mammaledig. Jag håller inte med alls, om någon städar professionellt 1 gång i veckan är det lättare att hålla rent under veckan. Lite småplock. Jag säger go for it.. Jag bearbetar maken fortfarande haha men när jag jobbar igen skulle jag definitivt önska mig hjälp.

  Gilla

 2. Salam Rihab.
  I thought to quickly send a comment (btw wow you are a power lady mA in terms of working, having kids & everything in between) I love how honest and real you are!! & I love love love your blog! I guess my question is it would be great if you could do a post about how to go on about finding a spouse and also how do you know if someone is genuine or not. Since the whole recent increase with online dating becoming more ‘normal’ (I suppose not sure of the right terminology) in the Muslim community. Jazak Allah Kheir for your help xx

  Gilla

 3. Åh jag kommer lätt ha städhjälp i framtiden in shaa Allah. 🙂 Nu bor vi så trångt och har så mycket grejer att ingen skulle vilja ta på sig uppdraget haha… Jag tänker att jag skulle vilja ha hjälp med städning överallt utom sovrummet, vet inte riktigt varför men det känns bara så privat.

  Gilla

  1. Ja tänker också att hjälpen kommer mest handla om typ moppa, damma, fiska köksluckor och skåp och typ tvätten (barnenskläder/handdukar/sängkläder typ) vika allt, styrka grejer som behövs osv.. åh vilken lyx alltså!!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s