New in: Black flower dress

Godkväll alla fina och glada!

Tusen tack för responsen på förra inlägget, ni är så många som hörde av er på Instagram och öppnade upp er, och även här – uppskattar dialogerna innerligt ❤️ Vi kämpar tillsammans och ni vet att på mina kanaler är vi en enda cyberfamilj!

Hur som helst, dagarna rullar på, det har varit lagom nice väder enligt mig (så länge de inte ösregnar är jag nöjd, vilket det gjort lite dock.. jag gjorde ej dua om det, jag lovar 🙄😂).

Vi har varit och härjat ute med familjen, har hunnit med lite shopping, bland annat denna fina klänning från Vero Moda (på rea dessutom tjejer) och mina fina glajor som ja fick i present av Bobo från hm, och lite annat som kommer upp senare på bloggen!

Älskar denna klänning, så svalt material som inte är genomskinligt. Gillar dessutom denna längd, för den funkar bra till vida byxor för den som önskar. Jag var så anti den stilen förr när det gällde mig själv, UTAN att döma andra som bar den såklart, men har börjat ändra mitt tankesätt lite kring det, men vet inte riktigt var jag står än. Klänningar som kommer till vaden är nog min maxgräns på hur kort klänningen får vara i förhållande till byxorna, det tror jag kan vara okej av praktiska skäl också (cykla, springa i parker osv även om det går ju i kjol och abaya också om än lite otympligt) men men som sagt, jag vet inte ännu och får fundera vidare på det. Hur ser ni på detta tjejer?

24 reaktioner till “New in: Black flower dress

 1. jag trivs super i min abaya och kjolar har en hel del bla ifrån zalando osv. när det gäller cykla älskar jag abaya funkar 100% utan någonalls bekymmer. kjolar och cyckla lite mer bökigt. jag har sagt att jag använder abaya+kjolar tills det begränsar mig och allhamdullilah har det aldrig gjort det. behöver jag tex göra något som kräver byxor tex åka motorcykel då tar jag för den dagen breda byxor och något långt men att använda det som vardagsstil så vill jag inte då jag har dragit gränsen till abaya och kjol förutom när det krävs. hur kom det säg att du har ändrat dig?

  Gilla

  1. Lite så tänker jag med. Men förr var de helt uteslutet att ens använda byxor för dagen men i och med att ja tex använde burkini förra sommaren som då var vida byxor med en vad lång klänning så har ju jag obviously mer öppen för det .. men som enstaka gång precis som du säger 🙂 vet inte varför om ja ska va ärlig, livet kanske?

   Gilla

 2. Ja precis enstaka gång när det verkligen krävs har jag dragit gränsen till. Vill verkligen inte tappa min stil och röjas med strömen (det börjar smått.. ). Men samtidigt är jag fri och ska kunna röra mig fritt beroende på aktiviteten utan att komplicera det. Så tänker jag i alla fall. När det är nödvändigt så använder jag vida byxor och lång klänning men annars har det funkat bra med kjol/abaya Allahmdullilah. InshAllah khair alltid kul och bolla tankar med andra praktiserande sis!

  Gilla

  1. Jaaa helt vettiga tankar som ligger i samma bana som mig mina egna faktiskt! Tack för att du delade med dig och satte fler ord på mina tankar ❤️❤️🙏🏻🙏🏻 verkligen viktigt med dialoger såhär

   Gilla

   1. Tack själv fina du❤. Du hjälper och känner mig inte ensam med min stil när jag har dig. Vi systrar med hijab (och utan) ska vara varandras stöd.

    Gilla

 3. Salam aleykum sis

  Du bär klänningarna jätte fint, mashaAllah. Hade också kjol på mig i flera år men med tiden kände jag att det inte funkade riktigt pga praktiska skäl. Det kändes lite tufft att bära kjol o jag började må dåligt över det, tänkte länge kring beslutet om jag skulle utesluta kjolen helt och med tiden bytte jag stil. Ibland använder jag pösiga byxor med något långt ovanför eller långa klänningar ända ner till vaden med leggins/jeans byxa under beroende på vilken typ av klänning jag har o så kör jag på med en lång kofta/tunn jacka. Känner att jag trivs bäst såhär. Det är lite upp till dig sis hur du känner kring detta, men du passar utmärkt såhär också. Kram på dig❤️

  Gilla

 4. Man får va stark och stå emot sheytans viskningar. Det är haram med byxor för kvinnor och man kan mycket väl vistas ute i parker med abaya eller lång maxikjol. Shaytan kommer sakta och påverkar med små steg. Tycker det är otroligt sorgligt att se systrar gå från niqab till byxor och i värsta fall även ta av sig slöjan. Även om niqab är otroligt begränsande i väst så kan man ändå behålla haya och iman fastän man väljer (av helt förståeliga skäl) att ta av sig niqab.

  Snälla systrar ta detta bara som ett råd från en syster, för Allahs skull skriver jag detta. Dunya är kort och inte värd Allahs vrede. Vägrar att detta blir en hatstorm eller att jag trampar på någons tår. BarakAllah fikom för förståelse♡

  Gilla

  1. Håller med dig . Känns som det börjar med ändra en grej till en annan mer och mer och allt haram blir ”halaliserat ” var ska det sluta liksom? Mer man syndar mer svarta prickar i hjärtat tillslut ser man ju inte ens att man syndar

   Gilla

 5. sirwaaaaaaaaal 🙌🏽🙌🏽 Man behöver aldrig tänka på att snubbla på kläder/ att den flyger upp osv. Går utmärkt att leka, cykla spela fotboll eller vadsomhelst haha alhamdullillah. Jätteskönt också när det regnar/ snöar, man slipper bli blöt nertill samtidigt som det täcker ändå 👌🏽❤️❤️

  Gilla

   1. Min favorit är från isnad, finns inte längre tyvärr. Men resten har jag köpt från tasnimcollections 👌🏽❤️

    Gilla

 6. Hej
  Förlåt att jag lägger mig i och tar odet när jag inte själv eller muslim. Min man är, men inte jag. Jag är dock intresserad av islam och försöker att läsa mycket. Var står det egentligen att just byxor är haram? Om man har en lång klänning över? Är det för att det liknar mäns klädsel? Eller icketroendes klädsel? För det visar ju inte behagen och formerna? Om man har löst sittande byxor och lång klänning? Hittar inte just var ni hämtar detta ifrån. Många kramar, tycker du är en inspirerande kvinna 🥰

  Gilla

  1. Tack min fina! Jag själv är lite förvirrad i frågan just nu, kring just det du nämner med vida byxor och långa klänningar men förr har jag fått lära mig att det är för att det efterlikna mannens klädsel? Men de är typ byxor i allmänhet och kanske inte just stilen jag nämner ovan? Men men i dont know ❤️

   Gilla

 7. Jag bär jilbab med sirwal. Älskar det alhamdulilah. Har så svårt för kjolar/klänningar. Men sirwal är amazing 👍🏼 jag både klättrar, spelar fotboll, leker i parken med barnen i jilbab haha. Inga problem alls alhamdulilah.

  https://tasnim-collections.com/product/sirwal-harem-pants-aminah/

  Vet att tasnim har återförsäljare i Sverige med, annars kan du även kolla med hayaastore.se på Instagram. Vet att de också haft, just nu har de stängt ned sin hemsida men de kommer öppna inom kort in sha Allah.

  Gilla

 8. Wow, visste inte att det var en grej 😂 team byxor, definitivt. Vida kostymbyxor med klänning över. Min gräns är knäna, har inte klänningar under knäna för då ser jag ut som en arabisk hobbit. . Har inte på mig jeans, slutade med det när jag började med slöjan. Intressant diskussion!

  Gilla

 9. Det svåraste är ju att så att många tolkar olika. Men jag tänker att det egentligen handlar om man ska täcka sig och med att ”inte efterlikna mannens klädsel” menas kanske inte just byxor utan tex t-shirt eller liknande? Så om man har vida byxor och lång klänning är det egentligen svårt att hitta stöd för att set inte skulle vara okej eller korrekt hijab . Sedan tänker jag att det finns så mycket i ens personlighet kopplat till hijab som är viktigare,än om man skulle råka göra ”fel” men inte har avsikt att göra det. Dvs det inre är viktigare, och din relation till gud. Men detta är bara vad jag själv tror 🙂
  Tack för svaret fina du hoppas du kommer till klarhet i dina funderingar.

  Gilla

 10. Jag hade bara klännning/kjol/abaya tidigare men har faktiskt börjat bära byxor. Jag var aldrig av åsikten att det är haram att bära byxor men min man ville gärna att jag inte skulle bära byxor och jag tänkte att det inshaAllah är belöning i att följa det. Men jag tyckte det var väldigt jobbigt på vintern då min kjol alltid blev blöt längst ner. Nu tycker min man att det är okej så länge jag har en vadlång klänning och byxor som inte är tajta (Vilket är det samma som jag tycker).
  Jag tycker det är skönt att kunna bära burkini på sommaren, regnbyxor på hösten och termobyxor på vintern.

  Med det sagt, det är MIN åsikt och MIN resa. Följer man åsikten att det är haram med byxor så kämpa på systrar. Gud kommer belöna oss för vårt kämpande och vet precis vad vi har svårt med och inre svårt med.

  Gilla

 11. Jag kör själv oftast på bred abaya och det funkar bra att cykla osv, när jag ska göra krävande aktiviteter/lek osv har sirwal varit en superbra lösning. Vad gäller systrar som har funderingar kring hijab så hade jag verkligen rekommenderat alla systrar att återgå till de lärda och titta till vad de har sagt och till profetens sunnah, titta hur hans fruar och de troende kvinnorna klädde sig. Vad jag känner till, och Allaah vet bäst, så är de 4 rättskolorna i överlag eniga om kraven som hijab ska uppfylla. De skiljde sig huruvida niqab är obligatoriskt eller inte, där 2 av dem ansåg det vara fard (obligatoriskt) och de andra 2 mustahabb (önskvärt). Så jag hade personligen inte rekommenderat dig att börja ha byxor bara så att man inte råkar hamna i fitna ♡. Du har länge varit en av de få som faktiskt varit ärlig kring hijaben och stått emot mycket press, jag hoppas innerligt du fortsätter vara det stödet för de systrar som behöver det! ♡♡ Jag vet att hijaben är en kamp för många systrar idag, och det är verkligen svårt att hålla fast vid sin religion i ett samhälle (och värld överlag) som nästan ständigt jobbar emot allt religiöst och där det anses vara skumt att bara ens tro på Gud. Men jag lovar mina systrar att vi inte lever här för evigt och Allaah är ständigt med oss i alla situationer och Han ser varenda kamp vi kämpar och kommer att hjälpa oss, vi behöver bara uppriktigt vända oss till Honom med ett öppet hjärta ♡♡♡

  Gilla

 12. Hmm ja denna diskussion har vi ju haft några gånger Rihab… Jag som inte burit byxor ute på 24 år började fundera på att klä på mig vida byxor och klänning som går ner på vaden. Har köpt flera par byxor och klänningar men har fortfarande så svårt att klä på mig dom ute. Förbudet gäller ju att man inte ska likna mäns klädsel och vilken man har vida byxor och klänning så det borde ju vara okej… Dock slutar det oftast med att abayan åker på när jag går ut 😁. Finns en mening med allt

  Gilla

 13. Salam aleikum kära systrar! Alltid denna diskussion kring kläder! Visar hur knepigt det faktiskt kan vara!! Jag började med hijab när jag var 18 år. För 30 år sen. Ni kan tänka er… I en liten stad. Alltid ensam hijabi i stan, på universitet, på arbetsplatser. Det var inte vanligt m hijab på den tiden. Alls!! Nu täcker jag inte håret men har alltid långärmat, långbenat o täckt långt upp i halsen. Folk tror inte man är religiös om man inte täcker håret. Helt fel! En sak jag är så stolt över är att våra barn 16 o 18 ber o fastar sedan de var unga o har sin tro! / många salamat o kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s