Hijab sommartips & Bitza

Salam alla fina och glada!

Njuter ni av sommarvärmen? Själv försöker jag att inte svettas ihjäl! Försöker dagligen hitta alternativa klädval för slöjan i denna hetta och jag har kommit fram till detta:

– Så få lager som möjligt. Undvik allt genomskinligt för att uppnå detta, tunna skjortor, klänningar och abayor finns det gott om som inte är genomskinliga.

– Tunna knästrumpor, för det går verkligen inte att ha tights eller strumpbyxor som går hela vägen i denna hetta!

– Och chiffong sjalar – va gjorde man innan dessa!

– Och så mitt bästa tips: stanna hemma under de varmaste dagarna. Försök inte lura dig själv att du kan njuta av värmen och solen; nej gumman, du kommer bara få en hijabbränna som du kommer va fast med till december, och folk kommer fråga varför delar av din panna is glowing mitt under vinterkylan 😂.

Jaja, så vad har jag haft för mig när jag inte filosoferat om livet som hijabi under sommaren: MYCKET! bland annat har jag och Destiny’s hijab (höhö 🙄😆) vart ute och härjat en kväll. Vi tre har inte varit ute tillsammans på nästan ett halvår tror jag, så detta var ytterst trevligt!

Vi testade ett nytt ställe på Södermalm (i sann influnceranda ni vet) och hamnade på Bitza på Hornstull. Dem har en arabisk take på pizzan och deras lammpizza var DÖDLIG! Tyvärr är de bara köttet som är okej att äta där (kommer från Irland, klassat som ett kristet land av lärda och därför okej att äta, alhulilkitab osv u know).

Och man är inte och hänger på en arabiskt influerad restaurang om man inte avslutar det hela med en baklawa eller vad säger ni?

Sedan härjade vi vidare på Kungsholmen och åkte sån elsparkcykel och käkade ännu mer fika. Trevligt när mammor får härja vilt! Nu ska jag jobba lite, vi hörs imorrn igen insha’Allah!

7 reaktioner till “Hijab sommartips & Bitza

 1. Assalamu aleykum. Att det är halal att äta kött från ahlul kitab innebär inte att vi kan ”halalstämpla” ALLT kött från ett land som anses vara kristet eller judiskt. Det finns villkor som ska uppfyllas. Om du vet att köttet är slaktat av en kristen och om du känner till slaktningsmetoden (ska vara samma som vi muslimer gör – skära av halsen och låta blodet flöda ut) DÅ är det halal. Är djuret slaktat på andra sätt är det haram. Det är oerhört problematiskt att påstå att allt kött från ett visst land är halal bara för att majoriteten av invånarna är kristna. Hur vet du att du inte ätit kött som slaktats av en ateist? Ett djur som slaktats på haram sätt? Ett djur som slaktats i någon annans namn än Allah? För även i det sistanämnda fallet blir det haram. Tex om den kristna slaktaren slaktar i Jesus namn – för oss är köttet haram oavsett om han är ahlul kitab eller ej. Jag skulle rekommendera dig att hålla dig till halal certifierat kött för det är bättre att avstå saker som är tveksamma än att riskera att proppa sin kropp med haram mat. All kött från Irland är inte automatiskt halal så länge du inte granskat slakteriet.

  Gilla

  1. Men snälla jag väntade bara på att sån kommentar ska dyka upp!!! Lärda har kommit överens om att räkna Irland som ett land där muslimer kan äta köttet, tom Abdulwadod har sagt det. Så innan du leker ”pekpinnen” så kanske du borde läsa på dig liite i ämnet innan du skämmer ut sig framför alla. Tips till nästa gång alltså!

   Gilla

 2. Lite fler tips till värmen som jag har lärt mig: använd gärna material som andas! Tex linnen, bomull eller viskos. Ett big no-no är polyester som inte andas alls! Jag testade häromdagen och woooow vilken skillnad! Jag upplevde värmen på två helt olika sätt verkligen. Bara ett tips som sagt ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s