Graduating class of 2019

I torsdags gick min mentorsklass ut nian och jag vet inte var jag ska börja med att beskriva vad dessa elever har betytt för mig. Det har varit så intensiv de senaste dagarna, vi har haft skolutflykter, bal och avslutningsfest, mitt i all betygsstress och annat kaos i livet, så mycket tårar, glädje och sorg på samma gång.

Denna klass betyder så mycket för mig. Det är mint första mentorsklass som jag fick i mitt första jobb på grundskola (har ju bara jobbat på komvux/gymnasiet innan) och det var även en klass med många tuffa utmaningar. Vi har varit med om all från glädje till sorg, soliga dagar och stormiga dagar, vi har älskat och hatat varandra under olika perioder (haha), men i slutändan har det första klassrummet i korridoren på plan två blivit hemmaplan för oss alla. En plats där man kommer in och känner att man möter sin familj.

Jag har alltid sagt att läraryrket är så mycket mer än att bara vara den som står vid en tavla och undervisar. Man tar sig ann flera olika roller dagligen, allt från storasyster, kompis och polis – du är den situationen kräver av dig att vara, för att nå fram till eleven, finnas där och skapa band som stöttar och lyfter eleverna i svåra såväl som lätta stunder. Jag är starkt övertygad om att studieresultat och motivation hänger ihop med elevrelationer.

När jag var liten hatade jag när en lärare stängde lärarrummet och sa att de hade rast, eller när klockan slog 16.00 och läraren sa ”nu har jag slutat för dagen, vi tar det imorgon”. Jag lovade mig själv där och då, när jag i tidig ålder bestämde mig för att bli lärare att aldrig vara sådan. Det är också därför jag är den lärare som ger ut mitt privatnummer till eleverna och får samtal kl 01 på natten och den lärare som ger mycket av min privata tid till eleverna. Jag och Sarah är de lärare öppnat våra hem för eleverna, besökt dem på sjukhus mitt i natten och erbjudit dem en sovplats när livet haft sin gång och mycket mycket mer. Säga vad man vill om detta, och jag skriver enbart ut detta för andra som kanske befinner sig i samma situation och undrar om man gjort rätt eller fel, men för oss har detta varit sjävklart, varit givande och gett resultat, även om det stundtals varit tufft, såklart. Jag vet att lärare kan vara människor som ger ett livslångt inprint på individer, det vet jag då min mentor på högstaidet och min mentor på gymnasiet är två människor som är med mig i tankarna än idag. Och InshaAllah om EN av mina elever känner så för mig om 10-20 år, då har jag gjort ett bra jobb. Skolans uppdrag är ju bland annat att fostra eleverna till goda demokratiska medborgare, därför tycker jag att i slutet av dagen passar allt ovan in med vår lärarroll, det är bara upp till var och en hur långt man vill gå för att finnas där för sina elever.

Till mina elever; Mina älskade ”skitungar”, ni är föreviga älskade och aldrig glömda. Vi kommer definitivt ses ofta, mig slipper ni inte så lätt. Tack för allt ni lärt mig de senaste åren, ni har rustat mig för framtiden, inte bara i min yrkesroll men även i mitt föräldraskap ❤

 

 

 

5 reaktioner till “Graduating class of 2019

 1. Har läst din blogg sedan ett tag sedan, och alla dina inlägg är sååå genuina och fina på alla sina sätt, men det var något speciellt med detta inlägg. Kanske för att det fick mig att reflektera över hur jag vill vara i min framtida yrkesroll som socionom inshallah. Att jag inte bara vill vara den som gör som alla andra, utan att jag vill göra mer för att hjälpa andra och särskilt ungdomar, och vara som en kompis för dem samtidigt som jag utövar yrket. Du är grym på alla sätt, fortsätt kriga och gör din grej❤️🙏🏼

  Gilla

  1. Må allah ära dig för din fina kommentar älskade du, det värmde verkligen i hjärtat!! Må allah ge dig framgång i allt du tar dig ann, och med din inställning kommer du gå långt. Våra ungsommar behöver dessa eldsjälar som vill ta det där extra steget! ❤

   Gilla

 2. Sååå sött av dig kunde verkligen inte önska mig en bättre lälare/friend och tackar dig för både den stressande och underbar termin med dig och alla andra lälare. Önskar er även all framgång i livet och önskar er att ha det bäst med de nya niorna som tyvärr inte kmr va bättre än oss💁🏾‍♀️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s