Ramadan day 13

God gud! Vi är redan förbi dag 13, HUR? Tiden flyger och dagarna går ihop och rätt som det är kommer vi snart säga farväl till årets Ramadan. Jag vet att jag skrivit det många gånger nu men jag är verkligen ängslig över att denna Ramadan ska ta slut. Kanske för att det är min första på länge, kanske för jag känner att jag inte hinner med alla mina mål men mest för jag känner mig så tacksam som fått uppleva den som fastande efter 4 hela år på standby, typ.

Tyvärr har ju fastan sina spår på en orutinerad dam som mig också. Jag har haft svårt med både mat och trötthet. Jag får knappt i mig mat när vi väl bryter fastan och kan inte äta mycket till suhur heller. Sen är jag så himla trött hela dagarna, sover när jag nattar barnen och sen somnar om igen efter att jag brutit  fastan, speciellt nu när jag slutat med kaffe pga huvudvärken.

Men jag är stolt över att jag lyckats gå upp till Fajir varje dag och väckt maken och ordnat med suhur, trots att jag jobbar och går upp 05.30 med barnen varje dag. Stolt över att jag börjat be två rakaat shafi (sunnah) innan witer varje kväll trots att jag är helt slut, och stolt över att jag bett alla mina böner i tid sedan Ramadan börjat. Dessa var nämligen mina mål, och jag hoppas att rutinen fortsätter efter Ramadan också då jag haft det kämpigt med just detta under den senaste tiden. Allhamdulillah för Ramadan som hjälper en förnya sin avsikt dagligen och vilja sträva efter att bättras. Det är så lätt hänt att man dras med i det värdsliga när livet går i ett men Allah har verkligen gett oss en ofrivillig paus mitt under årets gång. En paus att reflektera och se över våra vanor, förnya och förbättra och förhoppningsvis skapa hållbara rutiner som sträcker sig året ut.  Ramadan, med sin efterlängtade paus från de värdsliga, må vi få uppleva dig som den välsignade påminnelse du är, många år fram, allahumma amen ❤

Mitt motto under denna ramadan har verkligen varit; Var inte för hård mot dig själv, minsta lilla räknas ❤ 

mobiluppladdning_5ad60caee087c37b752a2154.jpg

3 reaktioner till “Ramadan day 13

 1. När en av [profeten] Adams söner dör, upphör hans handlingar utom tre: bestående välgörenhet, gagnelig kunskap och ett rättfärdigt barn som ber för honom.

  Den som upprättar ett hus (moské) för Allahs sak så kommer Allah att upprätta ett hus för denne i paradiset

  Ta del av denna enorma belöning och hjälpa oss genom bidra idag/ styrelsen för Aishamoskén.

  Gör skillnad. Bidra idag!
  Betalningssätt inom Sverige

  Kontonummer moskén: Plusgiro 431 76 31-2 (Nordea)

  Kontonummer moskébygget: Bankgiro 308 – 1858 (Handelsbanken)

  Swish: 1230821645

  PayPal: norrkoping@muslim.se

  Gilla

 2. Assalamu alaikom wa rahmetuAllahi wa barakatuh älskade syster. Har du några tips om vad man kan göra i sthlm med två barn i åldrarna 3 och 9 månader? Vi kommer bo på hotell i Kista. (detta är efter ramadan). Tipsa gärna även om restauranger som är ett måste att äta på. 😍

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s