Ramadan day 5 & 6

Vaaaad händer med tiden? ÅNGEST!! Och idag är det dag 7 till och med! Men denna dag ska få ett eget inlägg känner jag, så går vi baklänges några dagar och börjar med en bild på min favorit hörna just nu här hemma.

Så hur har de senaste dagarna varit då? Tiden går för snabbt, månaden känns för kort och gärningarna otillräckliga. Jag har inte hunnit med något känns det som MEN främst har jag inte hunnit njuta. Jag saknar redan ramadan fastän de är 3 veckor kvar! Ja, jag är en sån som gråter på eid-bönen för jag är så rädd att inte få uppleva fler ramadan än den som precis lämnat en..

Denna månad; vilken välsignelse, vilken kärlek och vilken ro den kommer med. Den känns så magisk på något sätt, ju mer man läser om Guds alla välsignelser kring den desto mer man förälskar sig i den.

Jag tycker att fastan i år har fått mig att inse hur mkt dåligt jag matar min kropp med och hur lite de är som behövs för att människan ska klara sig egentligen. Hur mkt vi lägger ner i överflöd på att mätta våra magar och sen våra papperskorgar. Jag får alltid ångest över att slänga mat (ni ba; vad får du INTE ångest av 😂🙈) men just under ramadan inser jag hur mycket människan bara äter med ögonen för det mesta. Försöker alltid påminna mig själv om denna hadith som jag älskar:

”För Adams son är några tuggor som håller honom uppe tillräckligt. Om han måste [äta mer], är en tredjedel för mat, en tredjedel för dryck och en tredjedel för luft [tillåtet].” (at-Tirmidhi)

Vad har ni för tankar kring ramadan so far? Tell me!

6 reaktioner till “Ramadan day 5 & 6

 1. Salam 3alikoum min syster! Jag känner också likadant! Alhamd ll lah att vi kan fasta, det finns människor som inte kan fasta men som vill det! Alhamd ll lah. Vi måste utnyttja varje dag under hela ramadan månad men zeker och läsa quran. Incha alah alah ska yetqabal våran fasta. Alhamd ll lah

  Gilla

 2. Känner samma som dig att tiden springer iväg och man har inte gjort tillräckligt..Men Alhamdulillah We still got time in sha Allah. Finns ingen känsla som Ramadan och vilken välsignelse att när man känner sig vilsen resten av året har vi ramadan som ger oss en reality check. ett tips till er som har barn är att lyssna på mkt föreläsningar kan tänka mig att det inte går att sitta still o läsa quran med tre småttingar omkring sig( Allahumma barek på dina fina barn❤️). Varje sekund av fastan är ibadah så även fast det känns som man ej gör nått så är det en dyrkan i sig att bara fastar.

  Gilla

  1. Jaa mkt föreläsningar blir det och så får man tänka att allt man gör är dyrkan, att ta hand om hemmet, barnen, jobbet, allt blir dyrkan med rätt avsikt ❤️❤️🙏🏻

   Gilla

 3. Subhan Allaah jag håller med dig, jag har ätit suhoor 1 dag sen ramadan började (vilket var en liten macka) och har de andra dagarna levt på det jag ätit till iftar dagen innan och subhan Allaah jag har knappt känt någon hunger. Man inser verkligen betydelsen av hadithen nu och hur lite vi egentligen hade klarat oss på. Har också haft min svåraste tenta hittills och det har gått hur bra som helst (om inte bättre) att plugga låånga timmar. Tar jag med mig mat/snacks när jag ska plugga så är de det enda jag sitter och tänker på under hela tiden istället för plugget 😂. Barak Allaaho fiki för denna reflektion, man borde verkligen ta lärdom av ramadan och trappa ner och sluta obsessa över mat.
  Hoppas du får en fortsatt bra ramadan fylld med ibaadah..och stressa inte över otillräckligheten, det räcker med rätt niyah och du får bi-idhnillaah mångfaldigt med ajr 🌸🌸

  Gilla

  1. Jag tycker också den haditheb blir så klockren när man fastar, man tänker bara : waow jag äter bara för att äta. Allahmdulillah för den möjligheten men de är bra att se över sina vanor, vilket ramadan är ett ypperligt tillfälle för att göra ❤️❤️baraka allahu Fiki för du tog dig tid att kommentera fina, ramadan Mubarak

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s