Ramadan Countdown

Assaaaalam Alaykuuum Fina ni!!
Precis som rubriken lyder så påbörjar jag en Ramadan Countdown här på bloggen där jag då och då fram till Ramadan tänkte skriva om tankar, planeringar och mål som jag har inför den heliga månaden. Vad tror ni? Blir nog bra tror jag!

Först ut i mina förberedelser är såklart peppa inför EID hahaha alltid sådär baklänges är jag. Nej men skämt åsido, jag beställde en Eid mubarak ballongbanner eller va de kallas. Sen har jag inventerat lite i vårt förra Ramadan dekoration, ska nog komplettera med en ny tygkalender bara sen är vi nog klara. I år vill jag gärna ha en present plus en uppmaning i varje lucka till Selin och Mousa så dem verkligen får ut något av dagarna, så vi får se hur det blir med det. Några tips på var jag kan få tag på en sådan kalender?

Nedan ser ni barnen med förra årets chokladkalender som vi pimpade upp med eget godis – blev en super hit!

img_9035_5afe8ee62a6b226d43f0629d

Och nedan ser ni hur vår ramdan dekoration har sett ut lite genom åren ..

img_1855_592a83189606ee551420194c

img_5533_5ac108609606ee2cdd1427ac

mobiluppladdning_5affcbade087c3694fa955ac

Denna fina tavla fick jag i present av en av mina väldigt talangfulla elever .. (dont min mina döda blommor i spegelbilden hahaha …) Ser fram emot att inreda mitt nya vardagsrum Inshaa’allah! 

Annars känner jag mig rätt så nervös inför att fasta detta år. Det är första gången på många år som jag fastar under Ramdan (pga täta graviditeter och amning) och med jobb och tre barn. Jag ser dock fram emot det SÅ mkt Inshaa’allah och längtar till en rejäl imaan boost som denna månad kommer med. Må gud låta oss alla uppleva en Ramdan med många välsignelser, goda minnen och mycket dyrkan, Allahumma ameen ❤

6 reaktioner till “Ramadan Countdown

 1. Akhira Online har jättefina tygkalendrar till barn nu och ska nog få in nya/fler snart! Jag beställde direkt till mina barn när jag hittade dem 😍 är peppad över att kunna ge min äldsta son det nu eftersom han är medveten om högtider numera.

  Jag är också så himla nervös och har en skräckblandad känsla inför fastan. Jag konverterade för 6 år sedan, fastade det året och året därpå var jag gravid i månad 4- försökte fästa men klarade det inte alls tyvärr. Året efter fastade jag men reste samt ammade så jag fick avbryta pga amning. Året därpå jobbade jag och klarade den mesta av tiden alhamdollilah. Sen höggravid nästa fasta så jag har egentligen bara haft 1 ”ordentlig” fasteperiod i mitt ”islamska” liv om man säger så och det var utan barn (jag kunde gå helt efter mitt mående och mitt humör liksom).

  Inshallah jag hoppas det går bra och att jag kan känna glädje i det och inte låta mig själv förstöra denna fina månad med mina höga krav på mig själv. Ha mig i era böner systrar ❤ ni finns i mina 🌹

  Gilla

  1. Åh Må allah underlätta för dig!! Jag tror vi är många som känner så när man tagit många pauser mellan ramadan, men man får ha avsikt att göra sitt bästa och hoppas det går bra sen ❤ Vi får heja på varann!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s