The Hijab struggle

Jag har skrivit om detta förr men det tål att skrivas om igen; kampen med hijaben/slöjan.
Igår läste jag en uppdatering som ni ser ovan och den träffade så långt in i hjärtat att jag kände att jag kippade efter andan när jag hade läst klart! Hur många av oss känner oss inte ovärdiga slöjan dagligen? Vi känner oss bristfälliga, otillräckliga och i de värsta dagarna till och med som hycklare för hur vi bär den på fel sätt eller hur vi bär den och samtidigt kanske är mycket sämre med det ena eller det andra? Vi alla har känt det men vi begraver dessa känslor djupt inom oss för att vi tror det gör oss sämre än alla andra. Men så är det verkligen inte!

Dessa känslor är bara shaytans wiswas/viskningar. Shaytan som vill att du hellre förlorar kampen än att fortsätta härda ut den, hur svår den än må vara. Shaytans viskningar kan vara så brutala, så nära och så övertygande, men kom ihåg dessa röster för vad dem egentligen är; viskningar av avund, för han (shaytan) inte lyckats med sitt uppdrag; att få dig att ta va dig den.

72309253-ee1d-491d-8150-bf04899a5e63

Ingen är perfekt, och verkligen inte en hijabi. Hijab är en akt av lydnad, inte en akt av perfektion. Tänk om just denna handling blir din räddning?! Det är ett steg som tar dig närmare Allah, inte ett steg som gör dig bättre än alla andra människor. Du är fortfarande mänsklig och människor felar, dagligen. Under mina 10 år som hijabi har jag i minst 8 år kämpat med slöjan, dagligen. Jag har på mig den för jag älskar Allah och vill lyda honom och inte för att jag älskar att ha en tygbit lindrat runt mitt ansikte flera timmar om dygnet. Det är tabu att säga så, jag vet, men vi är många som känner såhär, och det är okej. Jag har varit så hård mot mig själv i min slöja i så många år, har haft en sån ångest för jag aldrig känt mig tillräcklig i den och jämför mig alltid med ett hijab-ideal som jag aldrig lyckas nå. Nu när jag är 30 år och har haft den i 10 år inser jag att jag gör så gott jag kan, jag bär mina brister med medvetenhet och jag kämpar för att förbättras, ibland trampar jag lite snett men Allah vet min kamp, dagligen – och det är det som räknas. Det är i den kampen som belöningen finns mina systrar. Må Allah underlätta för oss alla, ge aldrig upp älskade systrar och när det är som tuffast, tänk på denna hadith:

Anas ibn Malik reported: The Prophet, peace and blessings be upon him, said, “All of the children of Adam are sinners, and the best sinners are those who repent.” 
Source: Sunan al-Tirmidhī 2499

9 reaktioner till “The Hijab struggle

 1. Subhanallah läste det inlägget också sen imorse hade jag glömt bort det, vek lite kläder kollade ut genom fönstret o börja tänka snart kommer den årstid på året jag hatar mest sommaren, den värmen, jag är alltid svettig o överdrivet påklädd jag tänkte orkar jag ännu ett år, så kom tanken ” ta av dig”…satte mig ner kolla lite insta gick här o det du skriver träffar mig rakt in i hjärtat 🥺 Tror alltid att man är ensam om kampen 😔 försöker alltid tänka som det inlägget du la ut, tänk om just detta blir min räddning sen kmr dagar/stunder där man glömmer bort det o all fokus e bara på att jag vill ta av mig den för orkar inte med kampen mera 🥺

  Gilla

 2. TACK Rihab! Jag har ”bara” burit hijab i 2,5 år men kämpar också nästan dagligen. Det är tufft och tycker det är ett tabubelagt ämne som man förväntas att inte tala om. Vi alla (många) kämpar bakom stängda dörrar men ingen talar om det i det offentliga rummet.
  Vi måste bli bättre och våga börja tala om det här, Allahu alam men undrar hur många systrar som hade orkat fortsätta kämpa och inte ta av hijaben bara om hon hade haft någon att tala med om sin prövning. Många gånger orkar vi hålla kämparlgöden uppe genom att enbart få känna att vi inte är ensamna och att många andra också kämpar.

  Jag vill bara avslutande säga till dig syster att du är så vacker i din hijab. Må Allah älska dig och ära dig för varje cm du täcker!

  Gilla

  1. Jag tror verkligen det är viktigt att ta det här samtalat till de offentliga rummet. Kanske är de många som, precis som du säger, orkar löpa linan ut om de finns ett stöd att finna, tröst på att man inte är ensam. Det gör så mkt wallah. Må Allah underlätta din kamp, du är aldrig ensam wallah. Om minst så har dy iaf mig vid varje steg av den kampen ❤️ må Allah ära dig älskade och du är säkert ännu vackrare i din hijab ✨

   Gilla

 3. Hijab är en prövning men jag tycker fortforande man ska ha den på ett halal sätt att göra den till ett mode plagg med massa smink till gör att man får synder inte ajer. Vad är då meningen med hihaben om man möter Allah på domedagen med bara synder för alla åren man haft hijab? Gör man den till mode plagg och massa smink till och selfies hit och dit då används den för andras skull inte Allahs för om man vill ha den för hans skull då har man den som han beodrat en att ha den . Inte gå emot han.

  Gilla

 4. Såg också det inlägget och det träffade rakt i hjärtat! Speciellt efter Nya Zeeland och hela den biten har jag varit extra nojig. Alhamdulilah för allt som för oss närmare Gud❤️

  Gilla

 5. Salam,
  En ggn för ngra år sen kommenterade jag ngt angående dig på din blogg. Du hade lagt upp en video av ngt slag, och jag kommenterade att det lät lite som om du läspade. Jag åmgrade mig efteråt och kan tänka på det än idag. Varför kommentera en sådan sak? Jag tror jag var på en dålig plats och faktiskt mobbade dig genom min kommentar; jag tror till och med att jag hade ett elakt syfte med kommentaren. Jag älskar din blogg, din styrka och dig. Förlåt för att jag skrev det där! Det hade mer med mig att göra såklart än med dig.

  Gilla

  1. Walekom asslam fina du!! Oj subhballah , så stor av dig att skriva detta ❤️ du behöver inte tänka på det, de är inget som påverkat mig i min vardag iaf. Må Allah skänka dig lycka och ro! ❤️

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s