10 år senare ..

För 10 år sedan påbörjade jag ett nytt kapitel i livet. Jag minns den tiden som igår. Jag gick igenom en sån tuff period i livet och försökte bara överleva, hitta min väg och finna ro. Mitt i det kom antagningsbeskedet och universitetet blev min räddning. Studier, nya människor, en ny miljö och nya möjligheter. Många av er vet ju att jag tog på mig slöjan dagen efter att jag varit på registreringen på Stockholms universitet (fredag hade vi registreringen och måndag började vi igen). Universitetet, bönerummet och E10 var där mitt nya liv började. Lite visste jag då att jag skulle fastna 10 år i en utbildning som annars är 5 årig hehe. Men det är jag tacksam för. Dessa tio år har gett mig så mycket, livet har haft sin gång och jag skulle inte byta ut något av det för alla upplevelser har gjort mig till den jag är idag.

Så 10 år senare har jag nu avlagt en filosofie kandidatexamen med huvudområde engelska och en ämneslärarexamen. Med tre barn, man och jobb har jag klarat av det jag trodde jag aldrig skulle lyckas med. Jag är faktiskt SÅ stolt över mig själv, allahummabarik!

När examensbeviset kom förra veckan (i fredags mitt i allt kaos om Nya zeeland) så kändes det lite bitterljuvt att detta målet nu var avklarat. Missförstå mig inte, jag är SÅ glad att detta äntligen är över, men jag är en rastlös själ och har redan bestämt att jag ska läsa två kurser till för att utöka min behörighet (eller jag måste göra det rättare sagt, men kan göra det när som egentligen). Men det kommer såklart vara distansstudier och inte alls lika pressat. Det roliga var att det första min svärmor sa till mig efter att ha hört att jag äntligen blivit klar var: Jaha, vad är ditt nästa projekt nu då? hahahah hon känner mig för väl. De flesta av mina vänner har ställt samma fråga.

Under så många år har jag verkligen funderat på vad meningen var med att studierna tagit så lång tid. Det kanske inte var menat? jag kanske valt fel väg? Men sedan förstod jag att detta var den vägen som var skriven för mig. Att jag skulle uppnå mina andra mål parallellt med studierna. Att bilda familj, ta körkort, resa, gå igenom stora prövningar för att sedan komma i mål. Jag vet att många säkert tänkt i samma banor som mig, men kom ihåg att alla människors stigar ser olika ut, och bara för din inte är rak innebär den inte att den inte leder dig i mål, du kanske bara får uppleva och se mer på vägen 🙂

Jag tror verkligen det är vår tid nu! Vi tjejer/kvinnor kan göra allt och lite till ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s