The New Zealand terror attack

Det är med tårar rinnandes ner för kinderna som jag försöker lätta på hjärtat. Gårdagen var chockerande, min hjärna gick på autopilot för att orka arbetsdagen, orka vara med barnen och orka kvällens planer. Idag vaknar jag och scrollar på nätet, läser, ser, hör, försöker förstå och inser; det har hänt. Det är sant. En av mina största rädslor har slagit in; en plats där muslimer vistas för ett heligt möte med gud som förvandlas till ett blodbad. På det brutalaste sättet möjligt. När man ser videon tror man från början att det är ett spel. Det kan inte vara sant, att en man spelar in något på det här viset, och sänder det live. Men det är sant, det har hänt, och sändes direkt under 18 minuter utan att någon stoppade honom. Så många frågor, så få svar. Och världen är tyst, för tyst..

Igår, på väg till förskolan pratade min lilla treåring Mousa om moskén. Han frågade flera gånger om vi skulle dit och berättade även det för sin fröken. Jag förklarade att vi inte skulle dit denna fredag, moské längtan byttes ut mot förskolelek och Mousa fortsatte sin dag. En annan liten treåring från samma tro, min lilla Mousas broder i islam, förlorade sitt liv i sin oskyldiga vistelse till moskén. Det här lilla ansiktet krossar mitt hjärta. Älskade barn, må du vila i den högsta graden av Jannah ❤️ be för våra syskons anhöriga, att klara denna prövning, för sannerligen är alla dessa offer i den bästa platsen nu där det eviga livet väntar 🙏🏻 och kvar återstår alla föräldrar, syskon, vänner, makor och makar som förlorat sina älskade. Ya Allah, vilken prövning!

8 reaktioner till “The New Zealand terror attack

  1. It was too scary sis. Subhan Allah i was planning to go to masjid for jumma prayer coz my daughter (7) had a day off. I couldn’t stop crying and was not able to hide it from my daughter. It was a tough and sad day. May Allah rest their souls in peace.

    Gilla

  2. Inna lillahi wa inna ilayhi rajiun. Må Allah swt ha barmhärtighet över de som förlorade sina liv och låta de inträda i Jannatul Firdews. Amin. Må Allah swt bevara och förena vår ummah. Allahumma amin 🌹

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s