Staying strong in your hijab

mobiluppladdning_5b69b9f0e087c3647dbc2e5a

A question I get asked a lot is how I stay strong wearing my hijab in a western country, and how I don’t get affected by societies beauty ideals. The truth is, I’m like everyone else,  I have really bad hijab days (more than I actually have good ones), and I used to be very aware of how i looked and dressed before I wore the hijab which made it harder in the beginning. I was always very fashion forward and wore makeup everyday, so the change I made was very drastic and took many years for me to get comfortable in. What I have noticed lately however is that whenever I feel bad in my hijab, I try dress up and have a girls night in and helps a lot! Just that feeling of doing your hair and makeup, dressing up in pretty outfits and hanging out in an off-hijab mode helps you boots that confident and gives that feeling of being ”like everyone else”, and that has helped me a lot during the tough days. Another thing is taking care of yourself, especially if you are married or you have kids. One tend to never priorities oneself and thats the worst trap ever. Go to the hairdressers, or the gym, buy that trendy midi-dress you want, or those ripped jeans, and were them at home and be flawless. Do your hair and makeup and just be yourself, for yourself. It’s important to feel that you are yourself once you are in the right off-hijab environment, otherwise that voice telling you that you look ugly in your hijab is going to take over your brain. Ultimately we wear our hijab to please Allah and because we are obligated to. It’s and act of obedient and worship, and it would be such a shame to wast the beauty of that deed by going around hating it or hating yourself because of it.

What do you girls do when you have week moments in your hijab? Do you have any thoughts or trix to motivate yourselves?

 

 

7 reaktioner till “Staying strong in your hijab

 1. För min del har jag inte dem svackorna utan Hijab är för mig inget ens jag tänker på, den är självklar, thats it. Trivs och är stolt att jag är unik på mitt sätt att klä mig (abaya och inget smink) rockar med det😎. Dock så händer det såklart att jag ser ibland lite död ut utan smink men det är sällan jag tycker det. Jag trivs 100%. Hur kom det sig att du har svackorna? Äre föru känner dig begränsad med klädstilen? Självkänslan?

  Gilla

  1. Va skönt att du känner så. Jag vet inte, de är bara slöjan, inte min klädsel som jag känner att jag inte passar i, men de går bra ändå, belöningen är större än svagheten <3Men som sagt, de är vanligare än man tror att folk känner som jag gör men vågar nog inte säga det högt.

   Må Allah alltid låta dig vara stadig i slöjan och din religion habibah ❤️

   Gilla

   1. Självklart ska man kunna säga det högt! Hellre ta upp det och bolla med andra systrar än tysta ner det. Att ta dels av andras känslor/ångest/tankar/erfarenhet är viktig för att kunna vidare i sig lösa problemet.

    Men som andra har sagt till dig, slöja är on point på dig! Du är sååå sjukt vacker i den. Jag vet att det inte hjälper att höra det men det skadar aldrig att säga det.

    Tack fina du<3 Allahuma Amin Ya Rab till alla syskon.

    Gilla

 2. Bra inlägg! Har inte haft så många sådana dagar men kommer på mig själv att säga ”om jag inte hade sjal skulle ha ha på mig det här med det där” haha. Det är vanligt att känna som du, jag känner också så. Senast idag när jag var ute med min man tänkte jag att jag var ful och alla är så snygga och jag kommer aldrig se ut som dem.
  Men det gäller att fokusera på målet. Tycker du har bra tips, ska börja ha på mig mina fantasi planerade icke hijab outfits hemma😂 Let it out of my system.

  Gilla

 3. Ifall sånna dagar kommer skulle jag nog rekkomendera att lyssna mer på föreläsningar o att koncentrera sig mer på att livet är såå kort!
  Sj har jag varit galen ungdom o tog slöjan när jag va 17, men efter dt har jag int ångrat npn dag, sj shockad hehe
  Sen ska man förstå huur braa grej slöjan är.. om man tänker på äckliga män blickar som tjejer utan sjal får på sig…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s